top of page
Logo_relaxation & creation.png

Massage Workshops

The Art of Relaxation & Creation verzorgt verschillende massage lessen, welke mogelijk zijn als privéles of in groepsverband. Praktijkdocent Ramona neemt je mee in de wereld van massage, voelen en contact maken. Pen en papier laten we thuis, het gaat echt om het voelen en waarnemen met de zintuigen.

Juist in een tijd waarin we hebben afgeleerd elkaar aan te raken en dichtbij elkaar te zijn is het bijzonder prettig om op een aangename manier te leren aanraken, contact maken en ook grenzen te respecteren van elkaar.

De cursussen / workshops zijn voor jong en oud; zo is er voor de kersverse ouders een cursus babymassage, voor kinderen/tieners zijn er workshops speciaal voor op school of evenementen, er is een workshop seniorenwellness voor mantelzorgers/verzorgers in de ouderenzorg en natuurlijk kun je ook terecht voor een cursus partnermassage, om je partner een fijne massage te kunnen geven.

 

Daarnaast is er voor de professionele masseur in bezit van een een basis diploma masseren de mogelijkheid om zijn of haar technieken te verdiepen en verbeteren.

In alle workshops draait het om met aandacht aanraken, voelen en de mens in het geheel accepteren en respecteren zoals hij of zij is.

De workshops Spelen met energie en de Massage workshop Voelen zijn laagdrempelig en worden meestal aangeboden als onderdeel op een teambuilding dag, tijdens een retraite of op een festival. Twee mooie workshops waar voelen, bewust worden van de eigen energie en die van een ander; grenzen leren aangeven, herkennen en respecteren centraal staan. Met als resultaat een bijzondere reis uit je hoofd in je hart en met aandacht en respect contact maken met een ander. 

Workshop Spelen met Energie
In deze workshop neemt Ramona je mee in de onzichtbare wereld van de energie, waar je jouw eigen energie leert waarnemen en op een speelse manier de energieflow gaat voelen. Als je bewust wordt van jouw eigen energie, hoe zou het dan zijn om de energie van de ander te voelen zonder elkaar aan te raken. Hoe groot is jouw energieveld en wat is de grens van jouw persoonlijke comfort zone en hoe kun je die van een ander voelen en respecteren. 
In deze workshop maak je kennis met deze energie en ga je er samen met de andere deelnemers op een speelse manier mee werken, Ramona noemt het ook graag de flow, de dans van de energie. 
Zeker na alle afstandsregels de afgelopen jaren is dit een fijne subtiele manier contact te maken en te ervaren wat de onzichtbare wereld van energie heel voelbaar maakt als je erop let.

* voor jong en oud

* bijvoorbeeld voor kinderen/tieners op school als project tegen pesten en/of leren contact maken
* bijvoorbeeld voor volwassenen tijdens een teambuildingdag, tijdens een retraite of op een festival

1 groepsles van 1,5 uur  € 175,- (per groep van max 28 deelnemers)

Massage workshop Voelen
Iedereen wil altijd wel even gemasseerd worden, hoe fijn zou het zijn om de fijne (prettige) kneepjes van het vak te leren? Ramona leert je in deze workshop hoe een fijne massage voelt, ze gaat het knijpen afleren en het masseren aanleren. Ze neemt je een beetje mee in haar wereld van massage en aanraking en wat het verschil is tussen een zachte aanraking en een stevige aanraking. Tijdens deze workshop leren de deelnemers elkaar een fijne massage geven aan een deel van het lichaam (meestal de arm en handen) en gaat het erom dat zowel de ontvanger als gever leert te voelen wat fijn is, grenzen aan te geven wat wel/niet gewenst is en contact te maken. Aandacht voor elkaar staat voorop.
Aanraking met aandacht is een van de mooiste vormen van communicatie die er is, dat wil Ramona graag met deze workshop meegeven.

*voor jong en oud

* bijvoorbeeld voor kinderen/tieners op school als project tegen pesten en/of leren contact maken
* bijvoorbeeld voor volwassenen tijdens een teambuildingdag, tijdens een retraite of op een festival

1 groepsles van 1,5 uur  € 175,- (per groep van max 28 deelnemers)

Cursus Shantala Baby massage 

Een fijne massage, waarin ouder en kind door de babymassage een mooie band ontwikkelen, de kersverse ouder vertrouwen krijgt in het herkennen van de babytaal en even quality time samen met de baby heeft zonder de hectiek van alledag.
* voor ouder en baby van 6 weken tot circa 9 maanden

privéles (3 lessen) 90 minuten  € 175,-

Workshop Seniorenwellness
Een mooie workshop voor een ieder die in de ouderenzorg werkt of mantelzorger is, je leert met aandacht
aanraken. Het leuke is dat je deze workshop ook doet (indien mogelijk uiteraard) samen met de ouderen
*voor ouderen en door verzorgenden/mantelzorgers/vrijwilligers 

(om persoonlijke aandacht te stimuleren)

1 groepsles van 1,5 uur  € 175,- (per groep van max 15 ouderen plus hun verzorgers)

Partnermassage 

Au mijn partner knijpt ... een veel gehoorde klacht. Geen stress, Ramona leert jullie allebei in een dagdeel een fijne massage geven, zonder dat je moe wordt. Een ervaring die je letterlijk mee naar huis neemt.
*voor een ieder die zijn of haar partner een fijne massage wil leren geven
met extra aandacht voor rug, nek, schouder.
privéles samen met uw partner - 1 dagdeel van 4 uur € 175,- 

Voor de gediplomeerde masseur:

Workshop Mo' Chi stoelmassage technieken - uit het hoofd, in de handen
verdiepende technieken stoelmassage voor de beginnende en ervaren masseur (in bezit van basisdiploma masseren)

Tijd:10:00-15:00 uur 
Niveau: beginnend of ervaren
Kosten: € 175
,- 
De workshop is voorzien van koffie, thee en lunch.


 

Workshop Mo' Chi massage technieken - - uit het hoofd, in de handen

verdiepende technieken tafelmassage voor de beginnende en ervaren masseur (in bezit van basisdiploma masseren)

Tijd:10:00-15:00 uur
Niveau: beginnend of ervaren

Kosten: € 175,- 
De workshop is voorzien van koffie, thee en lunch.

Indien u meer informatie wenst of een massage workshop wilt reserveren, kunt u via onderstaand contactformulier uw vragen en/of wensen aangeven. Vergeet daarbij niet uw telefoonnummer te vermelden, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Your details were sent successfully!

bottom of page